Buat duit mudah dengan Shopee Affiliates


"Orang beli barang di Shopee, anda dapat komisyen"


Jana pendapatan dengan Shopee tanpa jual apa-apa produk, orang beli barang di Shopee dan anda akan dapat komisyen. Lebih menarik lagi, program Shopee Affiliates ni adalah PERCUMA dan terbuka kepada semua 






Sememangnya boleh buat duit sebab ramai orang shopping di Shopee setiap hari. Jadi ini adalah peluang untuk kita menjana pendapatan dengan hanya mempromosikan link produk, brand dan offer di Shopee Affiliates. Sangat-sangat mudah sebab kita tak perlu jual apa-apa barang pun HANYA  share link sahaja di sosial media. Lagi 1, Shopee syarikat kaya dan bab payment memang mereka tiada masalah. Setakat ni, Shopee Affiliates yang terbaik dan boleh dipercayai.

Macam mana Shopee Affiliate berfungsi? 



1. Share link apa saja jenis barang dari Shopee ke Media Sosial

2. Ada orang klik link dan beli barang tersebut

3. Pembelian barang disahkan Shopee

4. Anda dibayar komisyen mengikut peratus yang ditawarkan

Kadar Komisyen Shopee Affiliates (yang lama) 


Macam mana nak kira komisyen? 


Ok katakan orang beli 2 jenis barang daripada link Shopee Affiliates anda, iaitu Milo dan Serum 

Harga Milo di Shopee = RM 40.70
Kadar komisyen bagi existing customer =  1.2%
Komisyen bagi seunit Milo = RM 40.70 x 1.2% = RM 0.49

Harga Serum di Shopee = RM 490.90
Kadar komisyen bagi existing customer = 1.2%
Komisyen bagi seunit serum = RM 490.90 x 1.2% = RM 5.88

Jadi jumlah komisyen yang anda terima hasil pembelian barang-barang ni : RM 0.49 + RM 5.88 = RM 6.37

NOTE : Kalau New Customer anda gantikan 1.2% kepada 10% jer

Jom kita tengok contoh berikutnya 



Ok misalkan orang beli produk ni daripada link anda. Harga kita ambik paling minima iaitu RM 2.99. Jom kita berapa income anda hasil orang beli 1 produk ni sahaja

Harga facemask = RM 2.99
Komisyen Existing Customer = 1.2%
Kadar komisyen seunit facemask = RM 2.99 x 1.2% = RM 0.036
Jumlah yang beli = 206,800 sold
Jadi jumlah income yang anda dapat hasil daripada link Shopee Affiliates anda : RM 0.036 x 206,800 = RM 7,419.98

Tak perlu jual barang, tak perlu deal dengan customer pun boleh dapat RM  7,419.98

Tapi kini Shopee Affiliates dah tetapkan siap-siap komisyen bagi setiap barang yang anda nak promote (terbaru) 

1. Kalau akaun Shopee Affiliate anda dah aktif, di bahagian Me/Saya akan keluar segmen "Affiliate Program"


2. Pilih apa saja produk yang anda nak promote dan klik button "Share"

3. Di sini akan keluar detail produk siap dengan kadar komisyen yang anda akan dapat bagi setiap produk yang anda nak kongsi/share. Klik je "Share to Earn"


4. Download gambar produk dulu lepas tu pilih nak share ke media sosial mana


5. Kalau ada orang klik link dan beli barang, anda akan dapat komisyen dari Shopee




Untuk membantu anda memahami Shopee Affiliates dan cara-cara nak pasarkan link produk Shopee ke media sosial dengan cara yang berkesan, kami sediakan ebook "Buat Duit Dengan Shopee Affiliates" yang padat dengan tutorial dan teknik-teknik pemasaran yang anda boleh gunakan untuk menjana pendapatan yang lebih lumayan! 


Shopee Affiliates

Belajar Buat Duit Shopee Affiliates edisi lengkap

RM 9.90 Sahaja

(136k Terjual)














Kongsikan artikel ini kepada kenalan anda supaya mereka juga tahu apa yang anda tahu!